Omgeving

Een uitstekende uitvalsbasis

Beide vakantiewoningen Rocky en Creed liggen op slechts 200m verwijderd van elkaar. Ze zijn gelegen in Dochamps, Manhay. Een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van nabij gelegen dorpjes en steden zoals: La Roche, Houffalize, Achouffe, Hotton, Durbuy, enz.

Vanuit beide woningen kunt u op minder dan 500 meter het bos in. Ideaal om mooie wandelingen, fietstochten en moutainbikeritten te maken! Onze woningen zijn gelegen in een rustige en bosrijke omgeving, én toch voldoende dicht bij alle voorzieningen. Er is een bakker/ kruidenierszaak op 1km afstand. Ook zijn er verschillende restaurants op wandelafstand.

La Roche

La Roche-En-Ardenne

La Roche-En-Ardenne (9km), is een toeristisch, zeer bekend plaatsje met een knus en levendig centrum met zijn gezellige winkelstraatjes, restaurants en terrasjes. Het ligt in het hart van de Ardennen, aan de mooie rivier de Ourthe. Boven La Roche domineert een oude burcht de omgeving. U heeft er een prachtig uitzicht over het oude stadje en de Ourthevallei.

Grotten van Hotton

Grotten van Hotton

Grotten van Hotton (15km), ook de ‘grotten van 1001 nachten genoemd’, moet u echt gezien hebben. Kom dit pareltje van de Belgische Ardennen ontdekken met familie of vrienden. Deze integraal geklasseerde grotten diep onder de grond bieden een buitengewoon natuurlijk ondergronds spektakel.

Parc chlorophylle

Parc Chlorophylle

In parc Chlorophylle (5km), kan de hele familie het grote natuurgebied (500 ha) ontdekken door thema’s over het bos en de natuur. Een pedagogische wandelweg van 2 kilometer laat u op een speelse manier toe om de natuur te leren kennen. De route telt 32 attracties in hout (zowel in de speelzones als de educatieve zones). Er is ook een loopbrug van 40 meter lang en 15 meter hoog, die je tot in de kruinen van de bomen brengt. Verder is er nog een speeltuin volledig in hout met de natuur als thema. Terwijl de kinderen spelen in de speeltuin kunnen de ouders genieten van de brasserie.

Houffalize

Houffalize

Houffalize (23km), of bloemenstad. Houffalize is gelegen aan de rivier de Ourthe in het uitgestrekte Natuurpark de twee Ourthes. Door deze schitterende ligging en de heuvelachtige omgeving is Houffalize uitgegroeid tot de Ardense hoofdstad van het mountainbiken. In de directe omgeving kunt u schitterende routes fietsen. Ieder jaar wordt er een wereldbekerwedstrijd gehouden. Ook worden er regelmatig downhill wedstrijd gehouden. In tegenstelling tot Durbuy, en La Roche-En-Ardenne is Houffalize echt een verademing en zeker een aanrader voor mensen die op zoek zijn naar rust en natuur.

Bastenaken

Bastogne of Bastenaken

Bastogne of Bastenaken (43 km) is vooral bekend geworden door de Slag om Bastenaken, tijdens het Ardennenoffensief in december 1944. Het Bastogne War Museum is zéker een bezoekje waard voor de liefhebbers. Het is het belangrijkste museum over de Slag om de Ardennen. Het is gelegen bij het Mémorial du Mardasson, even buiten het centrum van de stad Bastenaken, destijds het middelpunt van de strijd. Het stervormige prachtige monument: Mémorial du Mardasson geeft ruim uitzicht over de omgeving!
In “Bois du Jacques”, rond Foy (enkele kilometers ten noorden van Bastogne) kunt u zelfs de schuttersputten aan de frontlinie nog steeds bezichtigen! Indrukwekkend… (infoboekje beschikbaar in de woning).

durbuy

Durbuy

Durbuy (23km) is de kleinste stad van de Ardennen en kreeg al in 1331 stadsrechten maar tot een echte stad groeide het nooit uit. Totdat het zichzelf tot “Kleinste stad van de Wereld” uit riep. In de jaren die volgden kwamen vele toeristen naar de mooie stad in de Ardennen door deze slim verzonnen slogan. Vandaag de dag is Durbuy nog steeds één van de belangrijkste plaatsen in de Ardennen en kunt u er genieten van de gezellige straatjes, winkeltjes, restaurants en cafétjes. Tijdens de kerstperiode kun je aangenaam vertoeven op de super gezellige kerstmarkt!

Adventure valley

Adventure Valley Durbuy

Adventure Valley Durbuy (23km), biedt tal van in- en outdoor activiteiten aan, waaronder: kajak, kids adventure, challenge park, escape rooms, laser games, een toeristisch treintje, speleo met gids, Ferrata en rappel met gids, mountainbike met gids. Ook kunt u er terecht voor fietsverhuur. In Adventure Valley hebt u bovendien de mogelijkheid om gezellig te genieten van een hapje en een drankje!

Houtopia

Attractiepark Houtopia

Attractiepark Houtopia (23km), is een in- en outdoor recreatiepark met een avonturen- en experimentenparcours aangepast aan elke leeftijd.Je kinderen zullen gek zijn op het avonturenparcours van Houtopia! Over de rivier nemen klimspelletjes ze mee naar een sensationele afdeling over een glijbaan van meer dan 30 meter lang. In de speeltuin staan heel wat speeltuigen aangepast aan alle leeftijden. Tijdens de zomer staan er opblaasbare structuren zoals de Bouncing Ball.

Monde sauvage

Safaripark Monde Sauvage

Safaripark Monde Sauvage (39km), Beleef in deze spectaculaire dierentuin, met een treintje of uw eigen wagen, een echte Afrikaanse safari en ontdek giraffes, olifanten, nijlpaarden, neushoorns, zebra’s, gnoes en nog veel meer soorten in een natuurlijk milieu dat hen toelaat in halve vrijheid te leven! Mis zeker de drie spektakels niet: de papegaaien-, zeeleeuwen- en roofvogelshow! Topmomenten tijdens uw uitstap in Le Monde Sauvage. Nog een magisch moment beleeft u tijdens de rit op een dromedaris en het ontbijt met de giraffes (op reservering).

Grotten van Han

De grotten van Han

De grotten van Han (47km) vormen een stelsel van onderaardse grotten in Han-sur-Lesse, nabij Rochefort. Ze werden gevormd door de rivier de Lesse in de Calestienne die is gelegen op de overgang tussen de Famenne en de Belgische Ardennen. Het geheel staat bekend als een van de grootste grottencomplexen van Europa. Het domein van de grotten van Han is een toeristisch natuurcomplex en bevat ook een wildpark.
Binnen het wildpark kunnen met een safaricar naast de aanwezige flora zo’n 20 verschillende diersoorten bekeken worden. In de safaricar wordt tevens uitleg gegeven over de verschillende diersoorten waar deze langsrijdt. De safaricar vertrekt in het dorp, tegenover de halte van de tram naar de grot.

Achouffe

In Achouffe (16km), kan je een bezoekje aan de brouwerij Achouffe combineren met een leuke wandeling en afsluiten met een lekker biertje.

Safaripark Monde Sauvage

Safaripark Monde Sauvage (39km), Beleef in deze spectaculaire dierentuin, met een treintje of uw eigen wagen, een echte Afrikaanse safari en ontdek giraffes, olifanten, nijlpaarden, neushoorns, zebra’s, gnoes en nog veel meer soorten in een natuurlijk milieu dat hen toelaat in halve vrijheid te leven! Mis zeker de drie spektakels niet: de papegaaien-, zeeleeuwen- en roofvogelshow! Topmomenten tijdens uw uitstap in Le Monde Sauvage. Nog een magisch moment beleeft u tijdens de rit op een dromedaris en het ontbijt met de giraffes (op reservering).

Logo villa balboa

Zin in een weekendje weg?